Acasă ACTUALITATE Rusia a bombardat un sanatoriu pentru copii al Republicii Moldova! ”Exprimăm profunde...

Rusia a bombardat un sanatoriu pentru copii al Republicii Moldova! ”Exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”

Centrul de agrement  bombardat de ruși în regiunea Odesa este, de fapt, un sanatoriu renovat de autoritățile de la Chișinău și destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate, a declarat, vineri, ministra Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco.

„Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre”, a declarat Ala Nemerenco într-o postare publicată pe Facebook.

Oficialul de la Chișinău a precizat că, în urma atacului, centrul „nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări”, dar un colaborator al centrului de reabilitare a fost ucis în bombardament.

„Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală. Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”, a spus ministra Sănătății din Republica Moldova.

Cel puțin 19 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de agrement în orașul-port Odesa, vineri dimineața.

Conform presei ucrainene, rușii au lovit Odesa cu bombardiere strategice Tu-22, care au lansat rachete Kh/X-22 (sau AS-4 Kitchen în codificarea NATO), similare celei folosite la distrugerea centrului comercial din Kremenciuc.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent”Bunicii sunt din Salaj” – Noul premier al Israelului se trage din din Romania
Articolul următorRusia e istorie: In premiera Europa a importat mai multe gaze din SUA decat de la Kremlin!