Acasă ACTUALITATE Rusia e istorie: In premiera Europa a importat mai multe gaze din...

Rusia e istorie: In premiera Europa a importat mai multe gaze din SUA decat de la Kremlin!

Conform rezultatelor din luna iunie, pentru prima dată în istorie, țările Uniunii Europene au importat mai mult gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite decât gazele prin conducte din Rusia, a anunțat șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) pe pagina sa de Twitter.

„Scăderea bruscă a livrărilor de gaze naturale din Rusia către Europa înseamnă că aceasta este prima lună din istorie în care UE a importat mai mult GNL din SUA decât gazele prin conducte din Rusia”, a scris el.

Potrivit datelor citate de șeful AIE pe Twitter, volumul livrărilor de GNL din SUA către Europa în iunie s-a ridicat la aproximativ 5 miliarde de metri cubi, în timp ce volumul importurilor de gaze naturale din Rusia a scăzut ușor sub această valoare.

„Reducerea livrărilor rusești necesită eforturi de reducere a cererii în Europa pentru a se pregăti pentru o iarnă grea”, a adăugat acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRusia a bombardat un sanatoriu pentru copii al Republicii Moldova! ”Exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”
Articolul următorCelebrul om de afaceri Peter Imre a murit! Suferea de cancer