Acasă ACTUALITATE Rusia a scos la PARADA racheta GIGANT care poate rade de pe...

Rusia a scos la PARADA racheta GIGANT care poate rade de pe fata pamantului UN ORAS INTREG!

25

O unitate mobila de rachete Topol-M a ajuns pe strazile din Moscova dupa o calatorie de 100 de kilometri, cu scopul de a participa la parada organizata in capitala de Ziua Victoriei, anunta sputniknews.com. Parada cu racheta-monstru, care este capabila sa evite scutul american antiracheta, potrivit Moscovei, are menirea de a arata puterea militara rusa, intr-un moment de tensiune cu Occidentul.

rachetaParticiparea la parada a unitatii de rachete a fost aprobata personal de Vladimir Putin, scrie presa de la Moscova. Topol-M va fi expusa alaturi de alte arme redutabile precum rachetele Buk, Tor sau OSA-AKM, precum si de avioanele SU-27.

Racheta intercontinentala Topol-M poate fi ascunsa oriunde, in paduri, orase sau in buncare care ar rezista atacurilor nucleare. Are 22,7 metri lungime si un diametru de 1,9 metri. Poate fi lansata de pe un transportator special, cu 16 roti, care ii asigura o mobilitate maxima.

Este o arma de ucidere in masa. Are o raza minima de actiune de 2.000 de km si una maxima de 10.500 de km. Moscova sustine ca poate evita sistemele americane antiracheta. Poate purta mai multe focoase, dar este in general dotata cu un singur focos termonuclear de 800 de kilotone, potrivit unui raport realizat de Stockholm International Peace Research Institute.

Dezvoltarea rachetei a inceput in 1997, iar primele unitati mobile au fost livrate armatei in 2006. La finalul lui 2010, 70 de rachete Topol-M erau date in folosinta, alte opt rachete urmand sa fie livrate in anii 2011-2012.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos