31.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăACTUALITATERusia deschide un nou front in Ucraina: Trupele se pregatesc de invazie...

Rusia deschide un nou front in Ucraina: Trupele se pregatesc de invazie dinspre Belarus!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Rusia se pregătește să transfere personal și echipament militar rusesc din Belarus cu scopul de a completa unități care au suferit pierderi, relatează Ukrainska Pravda.

„Transferul de personal și echipament militar rusesc în scopul încadrării în unități care au suferit pierderi este în curs. Grupările militare ruse din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei sunt de așteptat să fie consolidate prin transferul mai multor unități din Republica Belarus după ce vor fi atinse capacitatea de luptă”, arată un raport zilnic al Statului Major al Ucrainei.

Vezi și: Rusia ar fi putut distruge Ucraina într-o zi şi fără arme nucleare (Paul Craig Roberts)

La 27 noiembrie, rușii au lansat patru atacuri cu rachete asupra infrastructurii civile din localitățile Rozumivka din regiunea Zaporojie și Musiivka din regiunea Dnipropetrovsk. Rușii au lansat aproape 10 atacuri folosind sisteme de lansare de rachete multiple.

Pe fronturile Volîn și Polesia, nu au existat schimbări semnificative și nici semne de formare a unităților ofensive rusești.

Belarus continuă să sprijine agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei și să-și ofere teritoriul și spațiul aerian pentru a permite atacuri cu rachete și aeriene.

Au fost desfășurate unități ale forțelor de operațiuni speciale din Belarus, care fac parte din gruparea regională de forțe a așa-numitului stat al Uniunii Rusiei și Belarusului, cu scopul de a consolida zona de frontieră națională.

În zonele de frontieră ale regiunilor Breansk și Kursk din Rusia, unitățile ruse continuă să acopere zonele graniței ruso-ucrainene și să conducă acțiuni demonstrative și provocatoare.

Rușii au lansat un atac folosind mortiere în regiunea Cernihiv.

De asemenea rușii au lansat atacuri în regiunea Harkov.

Ocupanții își concentrează principalele eforturi pe acțiunile ofensive și pe frontul din Lîman. Au lansat atacuri de artilerie în apropierea așezărilor Makiivka și Nevske din regiunea Lugansk și Iampolivka și Torske din regiunea Donețk.

Cu toate acestea, ocupanții își concentrează principalele eforturi pe acțiunile ofensive din fronturile Bahmut și Avdiivka.

Ocupanții continuă să sufere pierderi. Spitalele locale din districtul Șceastea din regiunea Lugansk sunt supraîncărcate din cauza unui număr mare de ocupanți răniți. Rușii au fost nevoiți să efectueze evacuări medicale ale soldaților răniți în orașul Lugansk.

Ultimele stiri