25.5 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATEStop joc: Americanii trimit în Ucraina arme care pot lovi adanc in...

Stop joc: Americanii trimit în Ucraina arme care pot lovi adanc in teritoriul Rusiei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Pentagonul ia în considerare o propunere a companiei Boeing privind furnizarea către Ucraina de bombe de precizie ieftine, de mici dimensiuni, montate pe rachete deja disponibile, screi Sky News.

Acest lucru va permite Kievului să lovească mult în spatele liniilor ruse, în timp ce Occidentul se străduiește să satisfacă cererea pentru mai multe arme, infomează Mediafax.

Ucraina are nevoie disperată de arme mai sofisticate, în condițiile în care războiul se prelungește, iar stocurile militare ale SUA și ale aliaților se reduc.

Sistemul propus de Boeing, Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), este unul dintre cele aproximativ o jumătate de duzină de planuri de priducere de noi tipuri de muniție pentru Ucraina și aliații americani din Europa de Est, potrivit unor surse din industrie.

GLSDB ar putea fi livrată încă din primăvara anului 2023, potrivit unui document analizat de agenția de presă Reuters și de trei persoane familiarizate cu planul. Sisstemul combină bomba cu diametru mic GBU-39 (SDB) cu motorul de rachetă M26, ambele găsindu-se deja în stocurile americane.

Ultimele stiri