Acasă ACTUALITATE Rusia face simulari de atac nuclear in inima Europei

Rusia face simulari de atac nuclear in inima Europei

403

Federatia Rusa a trimis un mesaj de amenintare catre statele europene dupa ce a anuntat ca a facut o simulare de atac nuclear din exclava Kaliningrad, care este provincie rusa, dar separata de restul teritoriului si gasindu-se chiar intre mai multe state membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat ca a realizat ‚‚atacuri simulate electronic’’ la granita Kaliningradului cu Polonia si Lituania, scrie The Moscow Times.

Trupele rusesti au exersat multiple variante in care se realizeaza atacuri asupra unor tinte precum sisteme de rachete, aparari fortificate, campuri aeriene sau posturi de comanda, se anunta in acelasi comunicat.

Unitatile rusesti implicate in exercitiu, adica mai mult de 100 de oameni, au simulat ‚‚actiuni in conditii de radiatie si contaminare chimica’’.

Aceasta simulare vine in conditiile in care Rusia a pus fortele nucleare in stare de alerta, iar atat presa regimului de la Moscova cat si diversi politicieni rusi au amenintat Occidentul cu folosirea armei nucleare.

Aceste gesturi vin in contextul razboiului din Ucraina, tara care a fost invadata de Rusia si care este ajutata de statele UE si NATO sa faca fata agresiunii statului de la Moscova.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos