Acasă International Rusia nu are nicio intentie sa invadeze Ucraina, dar vrea federalizarea!

Rusia nu are nicio intentie sa invadeze Ucraina, dar vrea federalizarea!

Rusia nu are nicio intentie sa invadeze Ucraina, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, dar vrea federalizarea.

„Noi nu avem absolut nicio intentie si nici interesul de a trece granita Ucrainei”, a afirmat seful diplomatiei de la Moscova, in timp ce Kievul sustine ca Rusia a masat la frontiera cu Ucraina aproape 100.000 de soldati, temandu-se de o interventie rusa in estul rusofon al tarii.

In aceeasi emisiune, Serghei Lavrov a mai declarat ca punctele de vedere ale Rusiei si occidentalilor cu privire la situatia din Ucraina „se apropie”, deschizand calea unei posibile „initiative comune”.

„Punctele noastre de vedere se apropie. Ultima mea intalnire cu secretarul de stat american John Kerry la Haga si contactele mele cu Germania, Franta si cu alte tari arata ca se contureaza posibilitatea unei initiative comune care ar putea fi propusa pentru Ucraina”, a afirmat ministrul rus.

Serghei Lavrov a cerut ca, in vederea unei solutii la criza ucraineana, „munca sa fie colectiva” si ca „excesele in Ucraina, pe care tarile occidentale incearca sa le ascunda si sa prezinte situatia ca normala, sa inceteze”.

In context, el a sugerat o ‘federalizare’ a fostei republici sovietice:

„Acesta nu este un cuvant tabu. Sunt convins ca noi trebuie sa insistam asupra acesteia si nu pentru ca am avea o astfel de dorinta, ci pentru ca este o cerinta a regiunilor din sudul si estul Ucrainei”.

Sursa: agerpres.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNadia Comaneci se mentine in trend chiar si la 52 de ani!
Articolul următorTraian Basescu a descoperit ce RESURSA mult mai valoroasa decat aurul si gazele de sist are Romania!