Tarile NATO, cu sprijinul direct al SUA, au alimentat razboiul civil din Ucraina, in opinia presedintelui Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Serghei Naryshkin, exprimata in timpul vizitei sale in Coreea de Sud, informeaza agentiile Tass si Ria Novosti, citate de Agerpres.

Potrivit lui Naryshkin, multe lectii (ale istoriei) „fie au fost prost studiate, fie au fost pur si simplu uitate”. „Despre aceasta vorbesc evenimentele tragice din Iugoslavia, Irak, Libia, Siria. Distrugerile si moartea au revenit in Europa, atunci cand tarile NATO, cu sprijinul direct al SUA si facand jocul unor veritabili nazisti de la Kiev, au alimentat de fapt razboiul civil din Ucraina”, a acuzat Naryshkin in cadrul unei mese rotunde organizate la Seul pe marginea „aspectelor cultural-istorice ale relatiilor ruso-coreene”.

In acelasi context, presedintele Dumei de Stat si-a exprimat aprecierea pentru pozitia Seulului, care „nu a cedat presiunilor, solicitarilor si chiar amenintarilor din partea Washingtonului” si „nu s-a raliat unor asemenea pasi precum sunt sanctiunile antirusesti”.

In opinia lui Naryshkin, aceste sanctiuni sunt „masuri care incalca normele dreptului international si ale Organizatiei Mondiale a Comertului”. „De altfel, in timpul intrevederilor mele cu omologi europeni, deputati si reprezentanti ai businessului european, acestia, vreau sa va spun, manifesta o foarte mare ingrijorare fata de actiunile Occidentului la adresa Rusiei”, a mai spus Serghei Naryshkin.