Acasă ACTUALITATE Rusii s-au facut de ras in Transnistria. Abia au gasit 3 oameni...

Rusii s-au facut de ras in Transnistria. Abia au gasit 3 oameni dispusi sa lupte pentru ei

3474

Vladimir Putin a avut o surpriză atunci când a încercat să mobilizeze mercenari în Transnistria – emisarii săi n-au găsit decât trei transnistreni dispuși să facă asta, iar o bună parte din localnici au fugit deja în Moldova.

Analistul politic Cristian Pârvulescu a exemplificat astfel, într-un interviu acordat Știrilor PRO TV, lipsa de interes pentru a lupta de partea Rusiei a locuitorilor regiunii separatiste, care, de altfel, au și plecat în număr mare din Transnistria în Moldova. “Deci nu există un mare entuziasm în Transnistria în legătură cu situația asta”, a arătat el.

Pârvulescu a explicat că, în acest moment, Putin nu are interesul să ocupe Moldova sau să atace Odesa dinspre Transnistria, pentru că nu are resursele necesare.

“(Rușii) nu au suficiente trupe ca să ocupe Donbasul, darămite să ocupe și Moldova”, a spus el, arătând însă că, mai degrabă, există riscul unor provocări, cu scopul de a a destabiliza regiunea.

“În acest moment, riscurile unui atac dinspre Tansnistria spre Odesa rămân mici. În schimb, riscurile unor noi provocări, mai ales odată cu apropierea zilei de 9 mai, sunt importante. Provocări care pot avea loc la Chișinău sau în Găgăuzia, nu doar în Transnistria, și care ar putea fi o justificare pentru recunoșterea independenței Transnistriei”, a spus Pârvulescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos