Acasă ACTUALITATE Ungaria trece de partea Rusiei si se opune unor noi sanctiuni impuse...

Ungaria trece de partea Rusiei si se opune unor noi sanctiuni impuse de statele europene!

897

Șeful biroului premierului ungar, Gergel Gulyash, a declarat că Budapesta se va opune oricărei propuneri europene care ar duce la o restricție a importurilor de energie din Rusia.

Contrar informațiilor potrivit cărora Austria, Slovacia și Ungaria au fost de acord să-și retragă dreptul de veto asupra introducerii unui embargo asupra importului de petrol rusesc, șeful biroului Guvernului ungar, Gergel Gulyash, spune exact contrariul, potrivit Bloomberg.

Potrivit acestuia, Ungaria intenționează să blocheze orice încercare de a impune un embargo asupra importului de petrol rusesc în UE: „Am clarificat faptul că nu vom sprijini niciodată extinderea sancțiunilor Uniunii Europene asupra energiei rusești”, a declarat Gulyash, potrivit sursei citate. „Deoarece astfel de decizii au nevoie de unanimitate, nu are sens ca Comisia Europeană să propună sancțiuni privind gazele naturale și țițeiul”, a spus el.

Federația Rusă a încetat să furnizeze gaze Bulgariei și Poloniei, care au refuzat să plătească pentru energie în ruble. Și alte țări din UE au refuzat. Reamintim, de asemenea, că, potrivit agenției ZDF, Austria, Slovacia și Ungaria și-au retras dreptul de veto asupra introducerii unui embargo asupra petrolului împotriva Federației Ruse. Se pare că informațiile referitoare la Ungaria nu sunt confirmate, arată sursa citată.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos