Acasă ACTUALITATE Rusii n-au de ales si recunosc: Ucraina le-a scufundat Moscova, nava amiral...

Rusii n-au de ales si recunosc: Ucraina le-a scufundat Moscova, nava amiral a flotei din Marea Neagra!

Crucișătorul de rachete „Moskva” s-a scufundat în timp ce era remorcat la destinație în timpul unei furtuni, din cauza avariilor la corpul navei primite din cauza unui incendiu provocat de detonarea muniției, a transmis joi seara Ministerul Apărării al Federației Ruse. Anterior, autoritățile din Ucraina au transmis că nava a fost lovită de rachete lansate de forțele ucrainene.

„În timpul remorcării crucișătorului „Moskva” către portul de destinație, nava și-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor la carenă primite în timpul incendiului de la detonarea muniției. În condițiile unei mări furtunoase, nava s-a scufundat”, a precizat departamentul militar.

Ministerul a adăugat că, așa cum s-a raportat anterior, echipajul crucișătorului a fost evacuat pe navele Flotei Mării Negre aflate în zonă.

Anterior, joi, Ministerul rus al Apărării a informat că crucișătorul de rachete de gardă al Flotei Mării Negre „Moskva” a fost grav avariat în urma detonării muniției care a avut loc din cauza unui incendiu, echipajul fiind evacuat la navele flotei din zonă. Ministerul a precizat că motivul incendiului este în curs de investigare.

Ulterior, ministerul a precizat că crucișătorul rămâne plutitor, iar armamentul principal de rachete nu este avariat. Au fost luate măsuri pentru a remorca crucișătorul în port.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 Atlant. A fost pus în funcțiune în 1983 sub numele „Glory”. În 1996, crucișătorul a primit numele său actual. Armamentul principal de atac al navei este format din 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

Anterior, ucrainenii au susținut, miercuri, că au lovit crucișătorul Moskva.

„A fost confirmat faptul că crucișătorul de rachete Moskva a mers astăzi exact acolo unde a fost trimis de către gărzile noastre de frontieră de pe Insula Șerpilor!”, a spus el.

În prima zi a invaziei, mica garnizoană de pe Insula Șerpilor a refuzat apelurile de pe navă pentru a se preda, spunându-i să „se ducă naibii”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVoucherele de 50 de euro vor fi distribuite prin Poșta Română. Cine le primeste si ce poti cumpara cu ele
Articolul următorRusii se razbuna pentru scufundarea navei: Explozii in Kiev si alte orase, suna sirenele in toata Ucraina!