Acasă Angajari S-a schimbat Codul Muncii! Angajatorul ajunge la INCHISOARE daca face asta!

S-a schimbat Codul Muncii! Angajatorul ajunge la INCHISOARE daca face asta!

Angajatorul care în mod repetat pe parcursul unui an își va plăti angajații cu o remunerație sub salariul minim pe economie va risca pedeapsa cu închisoarea, dar în condițiile în care a fost deja sancționat, conform unor modificări la Codul Muncii convenite de patronate și sindicate.

Legislația actuală tratează ca infracțiune și prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau cu amendă penală acea faptă a persoanei juridice care, în mod repetat, stabilește pentru salariați, încadrați în baza contractului individual de muncă, salarii sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Recent, patronatele și sindicatele au convenit că este necesară definirea în mod clar a conceptului de “repetabilitate” pentru care angajatorul riscă sancțiunea severă a închisorii, anunță Profit.

Astfel, conform informațiilor obținute de Profit.ro și confirmate de ambele părți, în Codul Muncii, la articolul respectiv, va fi adăugat un alineat nou, care prevede următoarele:

“Prin caracterul repetat al faptei se înțelege situația în care angajatorul remunerează unul sau mai mulți salariați sub nivelul salariul minim brut pe țară garantat în plată, după ce, în prealabil, a fost sancționat contravențional”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAi luat darurile de Mos Nicolae? Sa NU PUI NICIODATA asa ceva in ghetute pentru ca e SEMN RAU!
Articolul următorInca o dovada de OMENIE: O batranica amarata, cu pensie de 400 de lei, a primit in dar O CASA in prag de sarbatori!