Acasă ACTUALITATE S-au terminat POMENILE! PSD si ALDE introduc o serie de TAXE si...

S-au terminat POMENILE! PSD si ALDE introduc o serie de TAXE si IMPOZITE noi pentru populatie!

16
Noul program de guvernare depus in Parlament de guvernul Tudose prevede aparitia unor taxe si impozite noi sau marite. Astfel, guvernul PSD – ALDE va introduce din 1 ianuarie 2018 o „contributie de solidaritate”, dar la acest moment nu avem informatii despre cuantumul ei si despre categoriile de platitori. De asemenea, produsele cu impact negativ „major” asupra sanatatii vor fi taxate suplimentar., informeaza Hotnews.ro. Nici aici nu avem detalii despre categoriile de produse.

In plus, pentru a obtine mai multi bani la buget, guvernul Tudose va mari cu cel putin 20% impozitul pe profitul obtinut din extractia de resurse naturale care nu sunt prelucrate  in  Romania, prin adoptarea noii legi a redeventelor, cel tarziu, la finalul anului 2017.

In programul de guvernare a anuntata si schimbarea mecanismului de colectare a TVA, prin introducerea metodei split payment de la 1 septembrie.

Firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii, inclusiv pentru cei cu timp partial de lucru si cei cu plata in acord.

La capitolul reduceri de taxe si impozite, guvernul PSD-ALDE anunta reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10% si a contributiilor de la 39,25% la 35%, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Guvernul Tudose propune si eliminarea impozitului pe terenul agricol, concomitent cu dublarea impozitului pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv. Tot de anul viitor e promisa eliminarea impozitului pentru tractoare si utilaje agricole.

Mai mult, PSD si ALDE vor sa elimine total impozitul pe dividende incepand cu 1 ianuarie 2018.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos