Acasă ACTUALITATE Un adevarat abuz in serviciu! Politicienii romani au creat un prejudiciu tarii...

Un adevarat abuz in serviciu! Politicienii romani au creat un prejudiciu tarii de 4,4 miliarde de dolari!

Dupa ce politicienii romani au promis un lucru si au facut altceva, Gabriel Resources Ltd. va solicita Romaniei despagubiri in valoare de 4,4 miliarde de dolari in procesul de arbitraj, drept compensatii pentru pierderile pe care sustine ca le-a suferit in urma nedemararii proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

Cerea va fi depusa vineri la un tribunal arbitral constituit auspiciile Centrului International al Bancii Mondiale pentru reglementarea disputelor legate de investitii (ICSID), afirma compania, intr-un comunicat de presa.

O decizie nu este asteptata inainte de toamna anului 2019, scrie Hotnews.ro.

In vara anului 2015, Gabriel Resources Ltd. a anuntat ca a depus o cerere de arbitraj in fata World Bank’s International Centre for Settlement of Investment Disputes („ICSID”) impotriva Romaniei.

Compania acuza Romania ca, „prin actiunile si lipsa de actiuni”, a blocat implementarea proiectului de exploatare miniera fara nicio compensatie si a cauzat „pierderi semnificative” pentru Gabriel Resources.

Societatea Rosia Montana Gold Corporation este controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care detine 80,69% din actiuni. In spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSalariul minim pe economie creste la 2000 de lei, incepand din 2018!
Articolul următorAtac la banii romanilor! PSD desfiinteaza Pilonul II de pensii!