30.3 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăStirea zileiCovasnaSanctiuni DURE pentru primaria din Ardeal care a refuzat sa arboreze drapelul...

Sanctiuni DURE pentru primaria din Ardeal care a refuzat sa arboreze drapelul Romaniei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, solicita prefectului de Covasna sa verifice respectarea legii si sa dispuna sanctiuni, dupa ce, marti, veteranii de razboi nu au fost lasati de catre reprezentantii Primariei Sfantu Gheorghe sa arboreze drapelul national pe cladirea institutiei.

Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut prefectului judetului Covasna, Sebastian Cucu, sa ia toate masurile legale la Primaria Sfantu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers, si sa sanctioneze, conform legii, „o astfel de atitudine in fata unei solicitari venite din partea unor veterani ai Armatei Romane”, scrie Mediafax.

„In calitate de viceprim-ministru pentru securitate nationala si de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primariei si Consiliului Local din Sfantu Gheorghe sa actioneze in litera si spiritul Constitutiei si sa arboreze drapelul national pe toate institutiile publice locale. De asemenea, solicit Prefecturii sa verifice, prin prisma atributiilor ce-i revin, respectarea legilor statului roman de catre Primaria si Consiliul Local din Sfantu Gheorghe, inclusiv in privinta incidentului semnalat astazi in presa, cand veteranii romani nu au fost lasati sa arboreze drapelul national pe cladirea Primariei din localitate”, a declarat Oprea, citat intr-un comunicat al MAI.


 

Citeste si:

Refuza sa arboreze TRICOLORUL! Primaria unui mare oras din ARDEAL nu recunoaste eliberarea de sub DOMINATIE maghiara!

Scrisoare EMOTIONANTA din strainatate catre Klaus Iohannis, dupa ce Csibi Barna a BATJOCORIT drapelul Romaniei!


 

El mai apreciaza ca Romania este „un model de toleranta si de respectare a drepturilor minoritatilor, inclusiv si mai ales in ceea ce priveste relatiile cu minoritatea maghiara” si tocmai din acest motiv priveste „cu maxima preocupare ceea ce se intampla la Sfantu Gheorghe”, considerand ca „refuzul oricarui ales local de a arbora drapelul national pe institutia pe care o conduce reprezinta o provocare nejustificata la adresa tuturor cetatenilor romani, indiferent de etnie”.

„In Romania, respectarea simbolurilor nationale nu este optionala si nu poate fi conditionata nici de componenta etnica a unei comunitati si nici de bunul plac al unor alesi locali”, a mai spus Oprea.

Actiunea veteranilor de razboi din Armata Romaniei este o activitate desfasurata in contextul in care Guvernul a declarat anul 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Razboi, prin Hotararea de Guvern numarul 164/2015.

Veteranii de razboi sustin ca nu au fost lasati, marti, sa arboreze drapelul romanesc pe sediul Primariei Sfantu Gheorghe, cu prilejul implinirii a 71 de ani de cand orasul a fost eliberat de sub ocupatie straina in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militara si religioasa in fata Primariei Sfantu Gheorghe, unde ostasii Armatei Romane au arborat pe 8 septembrie 1944 tricolorul ca simbol al libertatii.

Presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi Covasna, Ioachim Grigorescu, a spus ca veteranii au intrat in primarie cu drapelul, insa nu au fost lasati sa il arboreze.

Sfantu Gheorghe a fost primul oras din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupatie straina de Armata Romana, in 1944.

Ultimele stiri