Acasă Harghita Refuza sa arboreze TRICOLORUL! Primaria unui mare oras din ARDEAL nu recunoaste...

Refuza sa arboreze TRICOLORUL! Primaria unui mare oras din ARDEAL nu recunoaste eliberarea de sub DOMINATIE maghiara!

38

Desi este primul oras din Transilvania care a scapat de sub dominatie horthysta, conducerea primariei nu vrea sa accepte ridicarea tricolorului romanesc, scrie stiri.covasnamedia.ro.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe nu va repune pe turla clădirii instituţiei tricolorul românesc, care simbolizează eliberarea primului oraş din Ardealul de Nord de sub ocupaţie fascisto-hortystă, invocând motive tehnice.

Într-o adresă transmisă Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, conducerea Primăriei menţionează că va sprijini manifestările dedicate sărbătoririi a 71 de ani de la eliberarea oraşului, ce vor avea loc pe data de 8 septembrie a.c., dar, din motive tehnice, nu va rearbora drapelul naţional pe turla instituţiei.

„Vom arbora Drapelul naţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare, la intrarea principală în Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, cu toate că lucrările de reabilitare a clădirii nu s-au finalizat şi clădirea nu a fost preluată de la constructor prin proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.


Citeste si:

Primele demersuri LEGALE pentru INDEPENDENTA ARDEALULUI!

VIDEO – Un ungur celebru BATJOCORESTE steagul national al Romaniei!


În ceea ce priveşte arborarea Drapelului Naţional al României pe turla Primăriei municipiului vă învederăm că din punct de vedere tehnic este imposibil de realizat, întrucât pe turla clădirii este montat un ornament cu un paratrăsnet conform Proiectului pentru protecţia împotriva trăsnetelor, care trebuie să fie aşezat în aşa fel încât raza de acţiune să acopere întreaga clădire, deci într-un punct central, şi trebuie să fie poziţionat cu min. doi metri deasupra punctului cel mai înalt al clădirii, conform normelor tehnice în vigoare”, se arată în documentul menţionat.

Prin urmare, conducerea Primăriei recomandă alegerea altei clădiri publice din Sfântu Gheorghe aparţinând autorităţilor locale sau centrale pentru arborarea drapelului României, nominalizând sediul Consiliului Judeţean Covasna şi al Prefecturii, unde „nu există impedimente de natură tehnică, iar clădirile nu se află în reabilitare”.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii. Tricolorul a fost reînălţat în acest loc pe data de 8 septembrie 1994, la 50 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, generalul Nicolae Spiroiu, în care a fost dezvelită şi o placă de marmură comemorativă. În anul 2009, Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a propus ca steagul tricolor de pe turla Primăriei să capete statut de monument istoric, în semn de recunoştinţă faţă de jertfele ostaşilor români care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord. Anul acesta, Primăria Sfântu Gheorghe a început lucrările de reabilitare a clădirii şi a coborât steagul de pe cupolă.

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” vor organiza pe 8 septembrie a.c. o amplă ceremonie militară şi religioasă în municipiul Sfântu Gheorghe, iar în acest context au cerut rearborarea tricolorului. Acesta va fi adus de la Bucureşti la Sfântu Gheorghe de către o ştafetă constituită din militari organizaţi voluntar în grupul Invictus România, care vineri dimineaţă a luat startul din Capitală.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos