26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEScandalul ia amploare: USR si PLUS se cearta intre ele pe noul...

Scandalul ia amploare: USR si PLUS se cearta intre ele pe noul ministru al sanatatii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, vineri, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti. Această situaţie ridică însă şi unele probleme în noul USRPLUS, în contextul competiţiei interne pentru desemnarea viitorului ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a fost propus în Guvern de PLUS, alături de ministrul Cercetării, Ciprian Teleman. Din partea vechiului USR au fost propuşi cinci miniştri: Dan Barna (vicepremier), Claudiu Năsui (Economie), Cristian Ghinea (Fonduri Europene) şi Stelian Ion (Justiţie) şi Cătălin Drulă (Transporturi).

Odată cu definitivarea fuziunii, unii lideri ai USR consideră că ar fi nefiresc să se menţină împărţirea portofoliilor în Guvern pe cele două partide, explică surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Astfel, în competiţia pentru funcţia de ministru al Sănătăţii ar trebui să intre nu numai reprezentanţi ai PLUS, ci şi ai USR.

Potrivit surselor politice, discuţiile ar putea fi de durată, cu un ministru desemnat la Sănătate de USRPLUS după Paşte. Cert este că un nume nu va fi înaintat în şedinţa de luni a coaliţiei.

În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19. O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat şi numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor.

Ultimele stiri