Acasă Stirea zilei Schimb de lider: Manchester United si-a pierdut statutul de cea mai...

Schimb de lider: Manchester United si-a pierdut statutul de cea mai bogata echipa

12

real_madrid_play_manchest_002_63738400Manchester United a fost depasita de Real Madrid in topul celor mai valoroase formatii de fotbal de pe Planeta.

Este perntru prima oara din 2004, anul in care revista Forbes a inceput sa faca ierarhia, cand Manchester United nu ocupa prima pozitie.

Real Madrid este evaluata de economisti la 3,3 miliarde de dolari, in timp ce United e cotata la doar 3,17 miliarde. Locul al treilea este ocupat de cealalta mare echipa a Spaniei – FC Barcelona.

”Succesul financiar al gruparii din Mardid este uimitor avand in vedere dificultatile prin care trece economia spaniola. Real a obtinut constant cele mai mari venituri din lumea fotbalului”, scrie Forbes.

Cu superstaruri precum Cristiano Ronaldo – pe teren – si Jose Mourinho – pe banca tehnica -, Real Madrid a inflorit economic sub comanda presedintelui miliardar Florentino Perez, care este la al doilea mandat pe ”Santiago Bernabeu”.

Clasamentul ia in considerare toate veniturile unei echipe de fotbal: bani din televizari, vanzari de bilete, marketing si transferuri de jucatori.

Cifra trecuta in contul gruparii FC Barcelona este 2,6 miliarde de dolari, aproape de doua ori mai mare decat cea obtinuta de Arsenal Londra – 1,33 de miliarde. Pe locul cinci se claseaza Bayern Munchen – cu 1,31 de miliarde de dolari, fiind si ultima grupare din clubul miliardarilor.

AC Milan ($945m), Chelsea ($901m), Juventus ($694m), Manchester City ($689m) si Liverpool ($651m) sunt urmatoarele echipe in ierarhie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos