Acasă ACTUALITATE Schimbare IMPORTANTA la serviciul 112! Toti romanii TREBUIE sa stie asta!

Schimbare IMPORTANTA la serviciul 112! Toti romanii TREBUIE sa stie asta!

30

Serviciul Unic de Urgenta 112 va putea raspunde si la apeluri tip SMS gratie unei solutii tehnice prezentate si verificate joi in cadrul unei exercitiu organizat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, cu prilejul Conferintei Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta 112.

112‘In cadrul expozitiei avem o extindere a apelului 112 a unui post de lucru pe care il avem in centrul 112 Bucuresti. Am prezentat facilitatile de care dispunem si am aratat faptul ca sistemul este pregatit datorita unei solutii tehnice adoptate de serviciul nostru care poata sa permita apelarea serviciului unic de urgenta prin transmiterea de SMS, un serviciu foarte potrivit pentru persoanele cu deficiente de auz si vorbire. Am creat in sistemul nostru posibilitatea de a fi transmise SMS-uri. Ne-am verificat capabilitatea de a receptiona si astfel de mesaje’, a declarat pentru Agerpres Danut Popescu, seful Directiei Apel Unic de Urgenta din cadrul STS.

El a precizat ca aceasta facilitate poate fi operationala dupa elaborarea unui cadru de aplicare ce trebuie reglementat si in colaborare cu operatorii de comunicatii.

O alta tehnica a STS prezentata joi vizeaza cresterea acuratetei locatiei, obtinerea de informatii prin coordonate GPS.

Centrul 112 Bucuresti ­ Ilfov al Serviciului de Telecomunicatii Speciale a primit premiul pentru ‘Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenta 112 din UE’, in cadrul Galei anuale a Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta (EENA), care a avut loc miercuri.

Potrivit datelor STS, serviciul Unic 112 Bucuresti – Ilfov primeste circa 5.000 apeluri pe zi, dintre care urgentele medicale – 60%, ordine publica – 22%.

Sursa: Realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos