9.1 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiScrisoarea deschisa a pompierului EROU, dat afara de ISU: In 90 de...

Scrisoarea deschisa a pompierului EROU, dat afara de ISU: In 90 de minute am triat medical 160 de oameni, la Colectiv, acum sunt victima colaterala?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Fostul prim-adjunct de la ISU Bucuresti, Orlando Schiopu rupe tacerea dupa ce a fost demis in urma scandalului legat de tragedia de la Colectiv. Colegii au sarit in apararea sa, aratand ca in noaptea tragediei el a salvat vieti la Colectiv, iar verificarea faxului care sesiza ISU in privinta unui eveniment ce avea sa aiba loc in Colectiv nu intra in atributiile sale.

Orlando Schiopu precizeaza acelasi lucru pe care l-au spus si colegii sai si se intreaba de ce trebuie sa fie umilit si scos din sistem, dupa ce in noaptea tragediei de la Colectiv a scos ranitii din club cu mainile goale.


Citeste si: 

Pompierii erau implicati in MAFIA CLUBURILOR! ISU primea sponsorizari de la cluburile pe care NU LE VERIFICA!


„Eu ştiu să sting incendii… Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înţeleg că trebuie dat un exemplu şi vinovaţii să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. M-am trezit şi în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale şi masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Ştiţi, mănuşile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în braţe, că-i zgâriau. Am renunţat la ele. Asta-i meseria mea. Dacă am greşit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soţia şi copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascaţii la DNA?”, este mesajul pompierului Orlando Şchiopu transmis pentru Romania TV.

Ultimele stiri