Un locuitor din Republica Inguşetia, republică rusă din Caucazul de Nord, în vârstă de doar zece ani, i-a expediat preşedintelui rus, Vladimir Putin, o scrisoare în interiorul căreia a pus 3.000 de ruble drept ajutor pentru depăşirea crizei economice.

Copilul a fost generos recompensat pentru gestul său, el a primit în dar din partea şefului statului rus o bicicletă şi o planşetă.

„Băiatul a dorit să-l ajute pe preşedinte în depăşirea fenomenelor de criză. El i-a scris o scrisoare, în care a pus şi economiile sale de lungă durată, trei mii de ruble şi a expediat-o preşedintelui rus, Vladimir Putin”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Inguşetia.

Potrivit declaraţiilor oficialului, ideea de a scrie scrisoarea şefului statului i-a venit copilului după vizionarea unui dialog în direct cu cetăţenii ruşi susţinut de preşedintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin i-a trimis copilului o fotografie a sa cu un autograf, pe care autorităţile din Republica Inguşetia i-au înmânat-o în mod solemn în sala de audienţe a preşedintelui Inguşetiei. Suma de 3.000 de ruble i-a fost restituită copilului.

Sursa: Rador