20.2 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăACTUALITATEIPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA! Becali sare in apararea...

IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA! Becali sare in apararea lui!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Biserica Ortodoxă primește o nouă lovitură de imagine. Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, coordonator al uneia dintre cărțile lui Gigi Becali, s-a prezentat, luni dimineață, la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar.

Ministerul Justiției a dezvăluit la începutul anului că doi înalți prelați, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, au girat cărți scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua București, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare.

Astfel, Volumul “Iubirea milostivă şi mântuirea”, publicată în 2014 la editura Saeculum de Gigi Becali l-a avut coordonator pe IPS Laurentiu Streza, profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu.

Printre coordonatorii care i-au ajutat pe puşcăriaşi, alături de IPS Laurentiu Streza se mai află un alt înalt prelat, IPS Teodosie, arhiepiscop al Constantei si Tomisului.

Becali a declarat la RTV, imediat după ce Laurenţiu Streza a ajuns la DNA, că ştia că acesta urmează să fie audiat, dar i-a fost jenă să-l spună ierarhului.

„Mi se pare că este prea mult, pentru că este o chestiune de nimic. Ei vor să afle dacă acea recomandare a semnat-o mitropolitul. După ce am scris-o am dus-o la Mitropolie pentru a spune dacă este o carte cu specific teologic”, a declarat Becali.

Ultimele stiri