27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATESpecialistii a doua universitati importante au DOVEDIT ca internetul NE IMBOLNAVESTE! Ce...

Specialistii a doua universitati importante au DOVEDIT ca internetul NE IMBOLNAVESTE! Ce se intampla cu noi cand stam la calculator!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Studiile universităţilor Swansea şi Milano au demonstrat clar că dependenţii de internet se îmbolnăvesc mult mai uşor decât persoanele care nu folosesc calculatorul în mod frevent.

Dependenţii de internet sunt cu 30% mai predispuşi la a lua gripă decât persoanele care nu au o astfel de dependenţă, potrivit unui studiu al universităţilor Swansea şi Milano, publicat de Daily Mail. Totodată, acelaşi studiu arată că utilizatorii puţin dependenţi de Internet suferă de stres, dacă nu sunt online şi de relaxare când reuşesc să navigheze; alternanţă care dăunează hormonilor implicaţi în sistemul imunitar al oamenilor, informează businessmagazin.ro.

Studiul a fost făcut pe 500 de respondenţi cu vârstele cuprinse între 18 şi 101 ani.

40% dintre participanţi au admis că sunt uşor sau în mod semnificativ dependenţi de internet. Potrivit cercetării, grupul respectiv avea cu 30% mai multe răceli şi simptome de gripă decât cei care erau mai puţin ataşaţi de internet. Cercetătorii au descoperit că simptomele lor au fost influenţate de stresul suferit după deconectarea de la internet.

Această alternanţă de stres şi relaxare a condus la fluctuaţii ale nivelului de cortizol, un hormon care afectează sistemul imunitar.

„Am descoperit că impactul internetului asupra sănătăţii oamenilor era independent de un cumul de alţi factori, precum depresia, lipsa somnului sau singurătatea, factori asociaţi de obicei cu un consum intens de internet şi, de asemenea, cu o sănătate precară”, a declarat pentru Daily Mail profesorul Phil Reed de la Universitatea Swansea.

Timpul mediu petrecut online de aceşti utilizatori era de şase ore zilnic. Totuşi, un procent mai mic au petrecut zece ore pe zi online, în special pe site-uri social media.

Sexul respondenţilor nu influenţează nivelul dependenţei de internet. Totuşi, dacă femeile folosesc online-ul mai ales pentru social media şi shopping, bărbaţii prioritizează jocurile şi pornografia.

Ultimele stiri