Un tanar brasovean, care s-a intors in tara dupa aproape 17 ani in care a lucrat in strainatate, a postat pe Facebook un apel emotionant adresat romanilor de a merge la vot. Postarea sa a devenit virala, anunta aktual24.ro.

Iata postarea brasoveanului Ciprian Scinteie, fara niciun alt comentariu:

„Nu stiu cum sa incep scrisoarea asta. Nu m-am exprimat niciodata public in felul asta si daca nu faci parte din cercul meu apropiat de familie ori prieteni foarte buni sunt sanse extrem de reduse sa afli cum gandesc cand vine vorba de anumite lucruri.

De aproape 17 ani tot plec din tara si de tot atata timp cand ma intorc acasa sper sa gasesc altceva. Viata normala. O societate in care bunul simt, omenia, respectul pentru lucrul bine facut, recunoasterea si promovarea valorilor autentice sa fie tintele spre care fiecare Roman se regaseste si se indreapta.

Insa in tot acesti 17 ani pentru cei mai multi dintre noi totul a mers exact pe dos. Nu a contat cat de bine pregatit esti, ori ca ai castigat toate olimpiadele la matematica in lume,ori ca proiectul tau era de 10 ori mai bun decat cel ales pe spaga. Nu. Toate astea nu au contat si nici nu au avut cum sa conteze, deoarece cei care au pus mana pe putere in Decembrie 89 au avut alte planuri pentru noi. Mentinerea vechilor structuri sub forme si denumiri noi si a oamenilor care au condus institutiile acestea.

Acestia, familiile lor, rudele lor, prietenii lor, acolitii lor, partenerii lor de afaceri sa o duca cat mai bine iar restul sa se descurce cum pot. Toate lucrurile astea au luat timp sa fie aplicate insa in cea mai mare parte le-au reusit. Au creat o masa de manevra care numara milioane de votanti pentru care schimbarea nu este bine venita. Schimbarea inseamna pentru aceasta masa pierderea tuturor drepturilor si beneficiilor pe care le obtin, inseamna sentinte judecatoresti definitive si ani de puscarie, inseamna a pierde controlul pe care il au asupra unui sistem putred impus cu tancurile de prietenii rosii de la rasarit dupa cel de-al doilea razboi mondial si reinjectat in Decembrie 1989 de Ion Iliescu si garda lui de neocomunisti.

Vin alegerile si ma uit ingrozit la tot ce se intampla in tara si la faptul ca cei care au condus Romania timp de 27 de ani sunt creditati cu mari sanse sa castige alegerile si sa conduca tara in urmatorii 4 ani. Ma uit ingrozit si aflu ca sunt milioane de Romani care nu merg la vot pentru ca nu le pasa. Ma gandesc ingrozit la ce am de facut in cazul in care toate lucrurile astea devin realitate si nu reusesc sa gasesc nimic care sa ma linisteasca.

Imi doresc sa traiesc in tara unde m-am nascut. M-am saturat de umblat prin straini. M-am saturat sa o las pe mama singura acasa. M-am saturat sa o ascult cand imi spune ca medicamentele sau scumpit, ca trebuie sa dea bani la doctori, ca viata e grea. M-am saturat sa-mi fie greu si celor care conduc sa le fie din ce in ce mai bine.
M-am saturat de penalii si cocalarii care conduc Romania. M-am saturat de preotul care nu te ingroapa daca nu-si primeste „darul sfant”. M-am saturat sa fac 3-4-5 ore din Brasov la Bucuresti pentru ca nu avem autostrazi. M-am saturat de spitale care stau sa cada peste noi. M-am saturat sa vad cum dispar padurile in tara. M-am saturat. Nu mai pot.

Mergeti la vot…”, este indemnul lui Ciprian Scinteie.

scinteie

Transparenta face diferenta