Acasă Economie Scurtcircuit pe piata de energie! Unul dintre cei mai mari furnizori vrea...

Scurtcircuit pe piata de energie! Unul dintre cei mai mari furnizori vrea sa se retraga din statutul de furnizor de ultima instanta

737

Comitetul de Reglememtare al ANRE urmeaza sa discute miercuri in sedinta cererea companiei CEZ Vanzare de a renunta la statutul de furnizor de ultima instanta.

CEZ Vanzare, unul dintre marii furnizori de energie electrica din Romania, cu circa 1,4 milioane de clienti, intentioneaza sa renunte la statutul de furnizor de ultima instanta (FUI) si a notificat in acest sens Autoritatea de Reglementare in Energie (ANRE), potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de economica.net.

CEZ Vanzare ar fi urmat sa fie FUI desemnat in luna noiembrie, potrivit mecanismului de rotatie impus de ANRE. Asadar, in acea luna, compania ar fi urmat sa preia obligatoriu toti clientii casnici si, la cerere, clientii non-casnici care ar urma sa ramana fara furnizor, din diverse motive.

CEZ Vanzare are circa 1,38 milioane de clienti casnici si comerciali dintre care circa 1,3 milioane de casnici. Este firma de furnizare detinuta de grupul ceh CEZ in Romania, care a fost cumparata, odata cu toate celelalte active (distributia, parcul eolian din Dobrogea, microhidrocentralele din Caras) de catre Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), intr-o tranzactie totala de 4,7 miliarde de lei.

Compania este vizata de o preluare, chiar din partea Hidroelectrica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos