Acasă Monden Se balacaresc in public: Andrei Zaharescu LUA SPAGA LA GREU! Cine spune...

Se balacaresc in public: Andrei Zaharescu LUA SPAGA LA GREU! Cine spune asta!

46

Andrei Zaharescu, fost prezentator la PRO TV și Antena 1, ajuns purtător de cuvânt al lui Victor Ponta și trimis în Africa de Sud pe postul de consul, se lovește cu acuzații incendiare din partea unei foste colege. Într-un mesaj postat pe Facebook, Ioana Moldovan dezvăluie ce se întâmpla în spatele camerelor de filmat.

„Am văzut că se lucrează intens la istoria ProTV. Am dat peste cearta dintre Doina Gradea şi Andreea Berecleanu. Doina zice că Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu au fost mutaţi din televiziune pe motiv că «au prezentat un jurnal de dimineaţă mult prea comercial». Andreea susţine că ea nu a prezentat niciodată jurnalul de dimineaţă. Şi de aici a izbucnit cearta. Gradea a făcut-o «proastă», Berecleanu a făcut-o «uşieră». Mă văd nevoită, stimaţi telespectatori, să vă povestesc exact cum au stat lucrurile. Acţiunea se petrecea în 1998. Ştirile de dimineaţă erau prezentate nu de Berecleanu şi nici de Gradea, ci de mine, Ioana Moldovan. Îl aveam partener de prompter pe actualul consul al României în Africa de Sud, îndrăgitul Andrei Zaharescu, care lua şpagă la greu de la invitaţi. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private – nimeni nu scăpa.

În fiecare dimineaţă ne arăta ceasurile lui scumpe şi pantofii preţioşi. Eu, Neti, Irina Reisler şi Ioan T. Morar, ceilalţi prezentatori de matinal, habar n-aveam de acest comerţ. Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el. Într-o zi, o doctoriţă invitată în emisiune şi-a uitat banii acasă şi, într-un moment în care Zaharescu nu era în studio, a întrebat-o pe Reisler dacă poate să plătească data viitoare. Aşa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu. În loc să fie dat afară, pus să aducă banii înapoi şi dat pe mâna poliţiei, Zaharescu a fost mutat într-o sinecură la Petrom.


Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu a fost numit consul general la Cape Town! Vezi cine a preluat atributiile de comunicare!


Eu şi, probabil, ceilalţi prezentatori am fost chemaţi la avocata trustului, Liliana, şi forţaţi să semnăm o hârtie prin care ne angajam să nu pomenim niciodată de aceste hoţii. În caz că vorbeam, urma să plătim o sumă uriaşă. Eu aveam 21 de ani, eram în ultimul an la teatru şi îmi doream slujba, aşa că am semnat. Cred că a semnat multă lume, fiindcă vestea se răspândise. A fost un abuz juridic inimaginabil şi toată lumea a înţeles încă de atunci că Zaharescu nu putea să fie singur în această poveste. El împărţea cu cineva sumele culese zi de zi şi cred că acel cineva a avut grijă să-l facă dispărut. Asta e doar o frântură din istoria cu umbre a ProTV care, iată, nu seamănă deloc cu versiunea poleită a oamenilor care se mândresc cu ea”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos