10.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATESe duce la FUND! Victor Ponta audiat in Parlamentul European!

Se duce la FUND! Victor Ponta audiat in Parlamentul European!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat ca premierul Victor Ponta va fi audiat in Parlamentul European pentru acuzatiile de coruptie care i se aduc.

„Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia e după părerea mea europeană. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în această după-masă (…) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm”, a declarat Preda la RFI.

„Audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase”, a mai afirmat europarlamentarul.

Ultimele stiri