Acasă ACTUALITATE Decizia care va INFURIA Rusia: Marea Britanie vrea RACHETE NUCLEARE din SUA!

Decizia care va INFURIA Rusia: Marea Britanie vrea RACHETE NUCLEARE din SUA!

32

Oficiali ai Marii Britaniii au anuntat ca tara lor analizeaza serios posibilitatea instalarii de rachete nucleare americane pe teritoriul sau, in cadrul planului SUA de consolidare a capacitatilor nucleare in Europa pe fondul intensificarii tensiunilor cu Rusia. Declaratiile au fost facute de ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, citat de The Telegraph.

„Exista semnale ingrijoratoare privind intensificarea activitatilor fortelor ruse; Marea Britanie va analiza argumentele pro si contra instalarii unor arme americane cu raza medie de actiune”, a explicat Hammond, referindu-se la rachete cu focos nuclear, citat de Mediafax.

„Nu exista semnale clare privind vreun atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, dar presedintele rus, Vladimir Putin, isi mentine deschise optiunile. In contextul reuniunii G7, trebuie sa transmitem clar Rusiei ca nu vom tolera nicio incalcare a obligatiilor asumate prin Acordul Minsk”, a insistat seful diplomatiei britanice.

Potrivit expertilor, Marea Britanie are un arsenal propriu de 225 de focoase termonucleare, dintre care 160 sunt operationale. Informatiile oficiale nu sunt publice.

Pentagonul analizeaza „in mod activ” posibilitatea de a folosi arme nucleare impotriva unor obiective din Rusia, tara acuzata ca nu respecta Tratatul INF, Moscova anuntand ca urmareste cu atentie informatiile despre planul SUA de instalare a unor rachete nucleare in Europa si in Asia.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTopul tarilor cu cele mai scumpe prezervative!
Articolul următorAccident grav in Italia cu un autocar plin de romani!