Acasă Transporturi Se inchid Transalpina si Transfagarasan

Se inchid Transalpina si Transfagarasan

78

Transalpina si Transfagarasan se inchid circulatiei publice, incepand de joi, 1 noiembrie, deschiderea acestora urmand a se face vara viitoare. Astfel, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) în perioada 01 noiembrie 2012 – 30 iunie 2013 drumul national DN 7C – Transfagarasan – se închide circulatiei publice de la km 104+000 (Piscu Negru) pâna la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada).

 

„Decizia a fost luata în conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995 a DN 7C – Transfagarasan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995 si a fost determinata de conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada ce pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stânci, alunecari de teren, înzapeziri, pericol de polei, etc”, se arata intr-un comunicat al companiei.

 

Pe de alta parte, drumul national DN 67C – Transalpina – va fi închis circulatiei publice pe sectorul cuprins între km 34+800 (Rânca) si km 79+200, in zona Lacului Oasa, pana acum Transalpina fiind inchisa oficial intre Ranca si Obarsia Lotrului.

 

Inchiderea Transalpina, cea mai inalta sosea din tara, aflata in curs de reabilitare completa, este motivata atat prin conditiile meteo nefavorabile, cat si prin faptuyl ca lucrarile de reabilitare nu sunt inca finalizate.

 

„Deschiderea traficului se va face imediat ce conditiile atmosferice vor permite circulatia în conditii de siguranta, iar lucrarile nefinalizate vor fi terminate”, precizeaza CNADNR.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos