Acasă Transporturi Centura de 6,25 milioane de euro/km pentru orasul lui Silaghi

Centura de 6,25 milioane de euro/km pentru orasul lui Silaghi

94

In contextul in care pentru reabilitarea si largirea Centurii Bucuresti, una dintre cele mai circulate sosele din tara, s-au taiat aproape in totalitate fondurile alocate, Guvernul are bani pentru construirea unei centuri exorbitante pentru Satu Mare, orasul in care s-a nascut actualul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

 

Astfel, Guvernul a aprobat marţi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, proiect de 379,8 milioane lei (84,4 milioane euro), cu o lungime de 13,5 km si o durată de execuţie de un an.

 

„Municipiul Satu Mare se află situat la intersecţia a numeroase căi de comunicaţie rutiere şi feroviare: DN 19A, DN 19, DJ 103A, DJ 194 şi magistrala de cale ferată 402 (Oradea-Halmeu), iar dezvoltarea industrială şi economică a oraşului a atras în această zonă un important trafic de vehicule, astfel încât necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Stabilirea secţiunii transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare s-a făcut având în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulaţie ridicate în condiţii de siguranţă şi confort”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor.

 

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are 2 noduri rutiere, 5 poduri şi pasaje si o lungime totală de 13,5 km, de unde rezulta un cost de 6,25 de milioane de euro pe kilometru, mai mare decat in cazul unei autostrazi.

 

Finanţarea proiectului va fi asigurată cu bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Transporturilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos