Acasă Transporturi CNADNR a reziliat un contract cu Romstrade. Nelu Iordache pierde 30 de...

CNADNR a reziliat un contract cu Romstrade. Nelu Iordache pierde 30 de milioane de euro

18

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat rezilierea unui alt contract încheiat cu o asociere din care face parte compania Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Contractul încheiat cu asocierea Romstrade – Ezentis Infraestructuras – Euroconstruct Trading 98 viza reabilitarea DN6, lot 2, pe o porţiune de aproape 53 de kilometri si avea o valoare de peste 30 de milioane de euro.

„Precizăm că în data de 14 noiembrie CNADNR a transmis înştiinţarea de reziliere a contractului. Decizia de transmitere a înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu a îndeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea întârzierilor şi nu a respectat termenele asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Compania de Drumuri menţionează că antreprenorul nu îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale şi nu poate finaliza toate lucrările până la expirarea duratei de execuţie a lucrărilor, de 730 zile, în contextul în care au trecut deja 560 zile.

Contractul pentru acest lot din DN6 figurează într-un raport al Corpului de Control al premierului, finalizat în noiembrie, în care se arată că lucrările de construcţie de drumuri naţionale şi autostrăzile sunt întârziate deoarece firmele de construcţii nu dispun de personal şi utilaje suficiente, pe măsura contractelor, şi lucrează în acelaşi timp pe mai multe şantiere.

Verificările au fost derulate la CNADNR pentru identificarea cauzelor care au determinat întârzierile în execuţia lucrărilor de infrastructură rutieră aflate în derulare, perioada verificată fiind 1 ianuarie 2007-31 august 2012.

Raportul a fost transmis Ministerului Transporturilor şi CNADNR pentru a dispune măsurile necesare.

CNADNR a reziliat recent şi contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere condusă de compania Romstrade, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos