Acasă Stirea zilei Cum era sa piarda CNADNR 1 milion de euro

Cum era sa piarda CNADNR 1 milion de euro

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat marti ca a castigat un intentat de firma austriaca Alpine Mayreder Bau GmbH cu privire la proiectul  „Largire a drumului national DN 1 la sase benzi, intre Pasajul Otopeni si Aeroportul Henri Coanda”, in care executantul solicita daune de aproape 1 milion de euro.

 

Contractul de largire a DN 1 la trei benzi pe sens, intre Centura Bucuresti si Aeroportul Henri Coanda a fost semnat in luna noiembrie 2003, lucrarile fiind finalizate in iunie 2006. Ulterior finalizarii lucrarilor, constructorul (Alpine Mayreder Bau GmbH) a intentat proces CNADNR solicitand compensari financiare suplimentare pentru intarzieri in predarea amplasamentului, aprobarea cu intarziere a anumitor proiecte sau vremea nefavorabila. Pretentiile financiare ale constructorului au fost estimate la 946.168,40 euro, acestea fiind sustinute si de firma de consultanta Inocsa Ingenieria, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

 

Potrivit companiei, in fapt s-a constatat ca existau neconcordante intre raportul firmei de consultanta si corespondenta realizata de-a lungul timpul, concluzia fiind aceea ca Alpine Bau GmbH) datoreaza CNADNR suma de aproape 58.000 de euro.

 

„In urma castigarii procesului, CNADNR SA va primi de la Alpine Mayreder Bau GmbH suma de 57.680,34 euro, compania fiind exonerata de plata oricaror compensatii financiare catre constructor, respectiv suma de 946.168,40 euro”, se spune in comunicatul CNADNR.

”Atrag atentia firmelor de constructii de infrastructura de transport care si-au facut un prost obicei in a emite nenumarate pretentii privind extensii nejustificate de timp si de bani ca ministerul si CNADNR vor utiliza toate caile legale pentru a lupta in instanta impotriva acestor pretentii”, a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor si infrastructurii. Acesta a adugat ca angajatii care au contribuit la acest succes in instanta vor fi premiati.

 

Alpine Bau este constructorul lotului 2 din Autostrada Nadlac – Arad, in lungime de aproape 17 kilometri, valoarea contractului fiind de 411,5 milioane de lei, fara TVA. Lotul ar trebui finalizat in aprilie 2013, odata cu majoritatea tronsoanelor aflate acum in lucru din cadrul A1, stadiul lucrarilor fiind unul dintre cele mai avansate de pe Coridorul IV.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSamsung ramane lider pe piata telefoanelor mobile si superlider pe piata telefoanelor smart
Articolul următorANAT ofera “ Zile gratuite de vacanta”