Acasă Vremea Se INTORC NINSORILE! Vezi unde se circula in conditii de iarna!

Se INTORC NINSORILE! Vezi unde se circula in conditii de iarna!

28

Se INTORC NINSORILE. In judetul Tulcea ninge si deja s-au produs si primele accidente, Inspectoratul de Politie recomandand tuturor soferilor prudenta maxima pe drumuri, in conditiile in care carosabilul este acoperit de zapada.

Reprezentantii Politiei le recomanda soferilor sa isi ia toate masurile de siguranta specifice sezonului rece pentru a preveni aparitia unor evenimente nedorite.

„Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia Rutiera le recomanda conducatorilor de autovehicule sa pastreze o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata pentru a putea opri in conditii de siguranta”, se arata intr-o informare transmisa de IPJ Tulcea.

Chiar daca prin unele zone a nins si, in zilele urmatoare, va mai fulgui prin unele zone, iarna incepe totusi sa piarda teren, iar primavara nu este prea departe, a anuntat meteorologul Gabriela Bancila, potrivit Romania TV.

Ninsorile vor inceta in urmatoarele zile, in schimb, miercuri, putem vorbi despre doua anotimpuri. In estul tarii, in zona Moldovei si Dobrogea, ninsorile continua, in schimb, in jumatatea de vest a tarii, vremea are mai curand aspect de primavara. Temperaturile sunt in crestere, soarele va domina cerul, iar la amiaza, mercurul termometrelor va urca pana la 12 grade, chiar 13 grade Celsius in zona Banatului.

Masa de aer cald isi va face simtata prezenta in regiunile vestice si va continua sa patrunda in zilele urmatoare, cuprinzand toate zonele tarii.

La sfarsitul saptamanii, temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal, in toate regiunile tarii, incadrandu-se intre 5 grade si 15 grade Celsius, chiar si 16-17 grade, in regiunile vestice.

Dupa ninsorile slabe de miercuri, prin unele zone, joi dimineata este posibil sa mai fie cateva fulguieli, mai ales prin partea de est a tarii.

Sfarsitul saptamanii aduce destul de multe intervale cu soare, in special in regiunile intracarpatice, iar incepand de vineri seara, norii se inmultesc si apar ploile, la inceput, in regiunile vestice si sud-vestice, iar pana luni se vor extinde treptat in majoritatea regiunilor tarii. La munte, temperaturile se mentin ridicate, dar va ploua.

Sursa: romaniatv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos