10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieSecretar de stat in Ministerul Finantelor: Puţini FURA MULT în ţara asta!...

Secretar de stat in Ministerul Finantelor: Puţini FURA MULT în ţara asta! De ce ANAF in controleaza tot pe cei mici?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Marea problemă legată de munca în zadar a angajaţilor fiscului cu formulare inutile este că resursa umană este ocupată cu prostii şi sunt scăpate problemele majore, a declarat secretarul de stat în ministerul de Finanţe Gabriel Biriş, în cadrul emisiunii Capital TV, de la B1TV.

„La un moment dat chiar mă gândem că există un interes în acest sens”, a mai spus Biriş.

El a mai precizat că Ministerul Finanţelor este în grafic cu normele de aplicare pentru legislaţia privind legarea caselor de marcat la serverele ANAF. „Le vom avea aplicate parţial în prima jumătate a lui 2017 şi, final, până la sfârşitul anului viitor”, a declarat secretarul de stat în ministerul de Finanţe Gabriel Biriş, în cadrul emisiunii Capital TV.

„Cred că este foarte important acest mecanism. Și în ultima perioadă a existat tentaţia de a complica sistemul astfel încât să fie prea dificil şi, din această cauză, neaplicabil. Casele de marcat rezolvă declararea TVA-ului în retail. Cea mai mare parte din frauda cu TVA nu vine din retail ci de mai sus. Din relaţia dintre companii. Știţi că Moldova are un sistem de urmărire a facturilor în business to business? Ei au putut să facă asta, noi nu. Când ştii şi bonurile din retail şi facturile din business to business, nu mai ai nevoie de multe documente. Totul poate fi verificat uşor. Puţini fură mult în ţara asta. De ce să pierdem timpul cu acei care nu fură nimic. De ce să îi tot verificăm?”, a mai spus Biris.

Ultimele stiri