31.7 C
București
joi, iulie 11, 2024
AcasăSocialAngajariSecretarul general adjunct al PNL, Silviu Manastire: ”Pensiile speciale nu pot fi impozitate, nu pot fi tăiate și nu se va face acest lucru”

Secretarul general adjunct al PNL, Silviu Manastire: ”Pensiile speciale nu pot fi impozitate, nu pot fi tăiate și nu se va face acest lucru”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Zelenski in Romania! Cu cine se intalneste si ce vrea de fapt?

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski va participa astazi la mai...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

Majorarea PENSIILOR – Marcel Boloș anunță cu cât vor crește veniturile pentru pensionari

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat marţi, că vor...

Silviu Mănăstire, secretar general adjunct PNL, spune că pensionarii care au nevoie trebuie să fie ajutați.

„Pensii speciale, tot ce înseamnă zona de armată și de structuri care au legătură cu siguranța națională  și așa mai departe, vor fi modificate atât vechimea, cât și vârsta de pensionare.

Ele nu pot fi impozitate, nu pot fi tăiate și nu se va face acest lucru. Mai simplu spus, nu vor mai fi situații în care un tânăr colonel de poliție la 41 sau 42 de ani iese la pensie cu o sută de milioane de lei vechi în mână. Repet, se mărește și perioada și vechimea.

Pe cealaltă zonă, unde intră pensiile speciale, angajați pe la Parlament, magistrați, personalul  din aviație, din zonele respective, unde au avut tipul acesta, să zicem, pensii speciale, acolo se va modifica pragul, din ce știu eu. Foarte mulți pensionari au pensii sub 2000 lei.

Trebuie găsiți bani pentru creștere, te obligă legea și trebuie rezolvată și chestiunea aceasta. Pensionarii României care au nevoie și trebuie să treacă iarna în condiții cât de cât decente, trebuie să fie ajutați.

Pensiile trebuie privite din punctul de vedere al echității sociale.

Coaliția funcționează, pentru că din  ceea ce știu eu, atât premierul Nicolae Ciucă cât și președintele PSD, Marcel Ciolacu, colaborează bine  și au tot interesul să țină coaliția funcțională, pentru că nu este altă soluție.

Urmează o iarnă complicată. De când a început nebunia cu prețurile, mulți s-au îmbogățit în 10 luni. De când a început nebunia cu prețurile la energie electrică și gaze, au făcut profit de sute de milioane de euro”, a spus Silviu Mănăstire, conform gândul.ro

Ultimele stiri