16.4 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiZelenski in Romania! Cu cine se intalneste si ce vrea de fapt?

Zelenski in Romania! Cu cine se intalneste si ce vrea de fapt?

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski va participa astazi la mai multe intalniri, inclusiv cu presedintele Klaus Iohannis sau premierul Marcel Ciolacu. Zelenski vrea asigurari de continuare a cooperarii in materie de securitate si dezvoltarea aviatiei.

„Am ajuns in Bucuresti, Romania, pentru discutii cu Klaus Iohannis si pentru a consolida relatiile noastre de buna vecinatate”, a spus Zelenski, pe X. „Ucraina este recunoscatoare pentru sprijinul Romaniei, care ne intareste statul, precum si pentru solidaritatea sa constructiva, care permite natiunilor noastre sa fie donatori de securitate pentru lume, in special in securitatea alimentara.

Am construit deja si putem extinde cooperarea care sustine stabilitatea pentru multe alte natiuni. Vom discuta despre continuarea cooperarii in materie de securitate, dezvoltarea aviatiei si a altor coalitii, consolidarea apararii aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Marii Negre si relatiile noastre cu partenerii. Romania este un prieten care ne-a venit in ajutor in cea mai intunecata zi a noastra si al carui sprijin se intareste cu timpul. Sunt sigur ca aceasta vizita va fi benefica pentru ambele natiuni”,a mai spus presedintele Ucrainei.

Programul
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va sustine marti un discurs in plenul reunit al Parlamentului, incepand cu ora 17.00, au stabilit Birourile Permanente ale celor doua Camere. Initial, discursul presedintelui Ucrainei in Parlament fusese programat la 16.30, insa in Birourile reunite s-a modificat ora. De asemenea, sedinta comuna a Parlamentului in care urmau sa fie votate numiri la Curtea de Conturi si ANCOM a fost amanata pentru miercuri de la ora 13.00, relateaza News.ro. Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de presedintele Klaus Iohannis, cei doi urmand sa aiba convorbiri tete-a-tete si discutii oficiale. Ulterior, cei doi sefi de stat vor face declaratii de presa comune. Intrevederea premierului Marcel Ciolacu cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc la Palatul Victoria, la ora 17.30.

Ultimele stiri