Acasă Comentariul zilei Seful Armatei Germaniei se teme ca Rusia va deschide „al doilea teatru...

Seful Armatei Germaniei se teme ca Rusia va deschide „al doilea teatru de război”: ”Au cantitati enorme de munitie”

Rusia are potențialul de a deschide un „al doilea teatru de război” dacă va alege să facă acest lucru și nu trebuie subestimată, a avertizat șeful apărării germane, potrivit The Guardian.

Generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt grad militar al Bundeswehr, a declarat pentru Reuters într-un interviu: „Cea mai mare parte a forțelor terestre rusești ar putea fi imobilizată în Ucraina în acest moment, dar, chiar și așa, nu ar trebui să subestimăm potențialul forțelor terestre rusești de a deschide un al doilea teatru de război”.

De asemenea, Rusia are la dispoziție o marină și o forță aeriană, precum și rezerve substanțiale, a adăugat el.

„Cea mai mare parte a marinei rusești nu a fost încă desfășurată în războiul din Ucraina, iar forțele aeriene rusești au încă un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare și pentru NATO”, a mai afirmat Zorn.

Rusia este „foarte bine capabilă să extindă conflictul la nivel regional”, a spus el.

Dinamica atacului Rusiei a încetinit, dar forțele Moscovei sunt „susținute de focuri masive de artilerie” și continuă să avanseze constant, „indiferent de victimele civile ucrainene”, a declarat generalul Zorn.

El a sugerat, de asemenea, că Rusia nu este pe cale să rămână fără muniție prea curând, adăugând: că „rușii au la dispoziție cantități enorme de muniție. „

„Această muniție este în parte veche și foarte imprecisă, dar exact aceasta este cea care provoacă mari distrugeri în infrastructura civilă. Ei trag în jur de 40.000 până la 60.000 de cartușe de artilerie pe zi”, a mai explicat șeful Bundeswehr.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUDMR-istii preiau propaganda lui Putin si cer negocieri cu Ucraina: ”Altfel nu este posibil să termini un război precum acesta”
Articolul următorMedalie de aur pentru David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori