Acasă Social Seful Casei de Pensii a facut anuntul: Cine primește bani în plus...

Seful Casei de Pensii a facut anuntul: Cine primește bani în plus după recalcularea pensiilor

Nicio pensie nu va scădea după recalculare, spune directorul Casei Naționale de Pensii, ba mai mult, eliminarea inechităților ar putea duce la creșterea veniturilor în anumite cazuri.

Și chiar dacă noua lege a pesiilor ar trebui să fie gata până pe 31 martie, încă se lucrează la lege, anunță șeful casei de pensii, deși este un obiectiv asumat de România prin PNRR și riscăm să pierdem bani europeni.

Și abia la anul ar putea primi românii noile sume, după reclaculare. Între timp, șeful Casei de pensii anunță că românii care au pensii peste 4.000 de lei și cărora tot anul trecut le-au fost oprite contribuții de sănătate au început deja să-și primească banii înapoi, după decizia CCR.

„Nicio pensie nu va scădea, noi asta urmarim prin recalculare sa eliminăm aceste inechități nu să le amplificam, dimpotrivă, pentru că există în momentul de față în plată în plată pensionari care au aceeași perioadă contributivă, aceași vechime în muncă, dar faptul că au ieșit în perioade diferite de timp la pensie, pe acte normative care erau în vigoare la acea dată există cuantumuri diferite în plată. Noi trebuie să oferim acest act normativ ca să fie adoptat, dar de intrat în vigoare probabil că va intra în anul 2024,” a declarat Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTrenurile cu busteni care pleaca din Romania, un fakenews de proportii
Articolul următorInca o izbanda a ministrului Grindeanu: România pregateste scumpirea taxei de drum!