Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate arestat! E acuzat de decontari fictive si fapte de coruptie!

21

Paisprezece persoane au fost retinute in dosarul decontarilor ilegale de la CNAS, printre care fostul consilier al lui G. Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, anunta DNA.

Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Marian Burcea, fostul consilier al lui George Maior, Sergiu Ciobanu, medicul Ion-Razvan Geambasu, care asigura interimatul Directiei Medic-sef din cadrul CASMB si o avocata au fost retinuti de DNA , fiind suspectati de fapte de coruptie. Cei doi, alaturi de alte persoane, au dat declaratii joi la DNA.

Fostul consilier al lui Maior, acuzat de trafic de influenta

Fostul consilier al fostului sef al SRI ar fi acuzat de trei acte materiale ale faptei de trafic de influenta, in sensul ca ar fi promis ca poate interveni la factori de decizie din CNAS pentru favorizarea unei firme interesate. Sergiu Nicolae Ciobanu a fost adus de la Ministerul Apararii Nationale (MApN) la SRI de George Maior, fost sef al serviciului, pentru a ii fi consilier. Acesta a parasit SRI la finalul mandatului de director al lui George Maior.

Interventia sefului CNAS

Promisiunea de interventie de referea la directorul CNAS, Marian Burcea. Dosarul ar fi fost declansat de denuntul reprezentantei uneia dintre firmele care dorea sa obtina contracte cu casa privind servicii de ingrijire la domiciliu. Aceasta ar fi explicat procurorilor anticoruptie in detaliu mecanismele de fals si fraudare a banilor destinati acestui segment, respectiv cel al ingrijirii la domiciliu.