Acasă Social Medicina face un pas urias inainte: Au fost inventate nanomasini care patrund...

Medicina face un pas urias inainte: Au fost inventate nanomasini care patrund in celulele canceroase si le distrug

O data la cativa ani medicina face un urias pas inainte, iar 2017 pare a fi anul unei inventii revolutionare pe plan global. Oamenii de stiinta anunta ca au descoperit o solutie rapida pentru a infrange cancerul, anunta portalul msn.com.

Savantii au inventat un fel de masini microscopice care pot patrunde in interiorul celulelor canceroase si le distrug dinauntru in mai putin de 60 de secunde.

Nanomasinile sunt de fapt niste molecule care se invart foarte repede odata ce sunt activate de lumina, strapungand astfel celulele canceroase.

Un experiment realizat la Universitatea Durham, nanomasinile au avut nevoie de o perioada de timp cuprinsa intre un minut si trei minute pentru a rupe membranele unor celule de cancer la prostata, distrugandu-le instant.

”Motorul” masinilor microscopice este un fel de lant de atomi ce poate fi facut sa se miste foarte rapid intr-o singura directie, devenind similar unui burghiu extrem de mic.

”Ne miscam in directia de a realiza ambitia noastra de a fi capabili sa folosim nanomasini activate cu ajutorul luminii care pot tinti cu precizie celulele canceroase de tipul cancerului mamar sau melanoamele cutanate, inclusiv pe cele care au demonstrat rezistenta la chimioterapie. Odata dezvoltata, aceasta tehnologie poate avea implicatii la nivel global”, a declarat Dr Robert Pal de la Universitatea Durham.

In acelasi timp, nanomasinile pot livra medicamente in zone specifice sau pot distruge un alt tip de celule.

Dupa primele succese inregistrate oamenii de stiinta deja fac primele teste pe microorganism si pesti, urmand ca in viitorul apropiat ele sa ajunga la rozatoare. Doar dup ace toate testele sunt satisfacatoare vor urma primele tratamente pe oameni.

Sursa: msn.com

Foto: The Telegraph

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesaj surprinzator al Papei Francisc: Multumesc lui Dumnezeu ca am cunoscut femei adevarate!
Articolul următorMare lider PSD surprins in timp ce se baga in fata pensionarilor, care stau la coada pentru o consultatie la doctor!