Acasă ACTUALITATE Seful Jandarmeriei Romane, la DNA. Ar fi incasat ilegal 80.000 de lei!

Seful Jandarmeriei Romane, la DNA. Ar fi incasat ilegal 80.000 de lei!

140

Seful Jandarmeriei Romane, colonelul Bogdan Enescu, a sosit joi dimineata la DNA, in legatura cu un dosar in care este acuzat, alaturi de fostii sefi, colonelul Ionut Catalin Sindile si generalul Constantin Florea, ca ar fi incasat ilegal plata pentru sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.

El a afirmat ca este nevinovat. „Sunt pregatit sa raspund intrebarilor! Faza urmaririi penale este o parte a procesului penal, nepublica, deci nu are rost sa intram in detalii tehnice. Nu comentez acuzatiile, nu mi-am luat avocat iar in opinia mea sunt nevinovat. Sunt aspecte tehnice pe care le va clarifica domnul procuror de caz. V-am spus si repet, vom vorbi la momentul potrivit. Nu are rost sa intram in detalii tehnice”, a spus Enescu.

Intrebat daca intentioenaza sa demisioneze Enescu a replicat: „Sub nicio forma nu intram in astfel de speculatii”.

La DNA ar urma sa vina si colonelul Ionut Catalin Sindile si generalul Constantin Florea.

Seful Jandarmeriei si fostii sefi au fost pusi sub urmarire penala pentru infractiunea de uzurpare a functiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sanctionarea faptelor de coruptie, potrivit caruia, in cazul infractiunilor de abuz in serviciu sau de uzurpare a functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu o treime.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos