Acasă ACTUALITATE Premierul Orban: „Cresterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD...

Premierul Orban: „Cresterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD indreapta Romania spre incapacitate de plata”

58

Premierul Ludovic Orban a avut o reactie extrem de dura, marti, dupa ce PSD a impus prin parlament majorarea pensiilor cu 40%. „Cresterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD indreapta Romania spre incapacitate de plata”, a declarat Orban.

„Inca o data PSD arata ca PSD este dusmanul romanilor, iresponsabilitea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza economica din care abia am depasit-o. Sa votezi intr-o stare de contractie economica majorari de peste 6% din PIB demosntreaza ca PSD este inamicul public numarul 1 al economiei romanesti.

Guvernul pe care il conduc a majorat pensiile cu 14%, in cifra absoluta cu 177 de lei. Nu exista tara europeana care sa fi crescut pensiile in criza economica generata de pandemie. Germania, puternica Germnai, a crescut doar cu 3% pensiile.

Cresterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD indreapta Romania spre incapacitate de plata.

Deja Romania sufera, deja este pusa sub semnul intrebarii capacitatea de accesa fondurile europene. Deja oficiali europeni au spus ca vor pune sub semnul intrebarii capacitatea de a accesa fondurile din capacitatea de rezilientaeconomica.

Agenntiile de rating sunt in evaluarea economiei romanesti, urmand sa dea ratingul de tara, o astfel de deciei impusa de majoritatea PSD risca sa aiba consecinte dezastruoase pentru Romania.

Cresterea punctului de pensie cu 177 de lei este maximul pe care ni-l putem permite, nu se poate mai mult. Credeti ca daca am fi avut resurse financiare nu am fi crescut pensiile?

Nu acceptam aceasta crestere, guvernul va ataca la CCR aceasta lege. Nu vom accepta aceste majorarri fara fundament, nu acceptam ca destinul Romaniei sa fie pus intre paranteze de niste iresponsabili”, a declarat Orban la Cluj.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat, cu modificarile impuse de PSD, a fost adoptat marti cu 242 de voturi pentru, 147 impotriva.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit caruia punctul de pensie se majora cu 14%, in acest fel ramanand in vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut ca Guvernul nu a dorit ca veniturile romanilor sa creasca. Ea a spus ca PSD a guvernat bine, economia a crescut, pensiile au fost marite, chiar daca PNL si Iohannis spuneau ca nu sunt bani. „Preferati ca 2 milioane de romani sa traiasca in saracie. Aveti bani, dar nu vreti sa-i dati”, a pretins Vasilescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos