Acasă International Seful serviciilor secrete ucrainene nu crede ca Putin va folosi armele nucleare...

Seful serviciilor secrete ucrainene nu crede ca Putin va folosi armele nucleare impotriva Ucrainei! Care este argumentul?

115

Kiril Budanov, seful Directiei Principale de Informatii a Ministerului Apararii al Ucrainei, a vorbit despre riscurile scazute privind utilizarea armelor nucleare de catre Rusia. Cel mai probabil, Rusia nu va folosi arme nucleare impotriva Ucrainei.

Seful serviciilor secrete ucrainene, generalul-maior Kiril Budanov, si-a exprimat aceasta parere intr-un interviu cu jurnalistul Orest Sokhar pe YouTube.

Potrivit acestuia, Kremlinul exprima de mult timp amenintari nucleare, dar cu toate acestea, nu ia masuri concrete.

„Nu, nu sunt pregatiti. Pot sa explic foarte usor… Armele nucleare nu sunt o arma in principiu. Sunt un mijloc de descurajare strategica”, a declarat Kiril Budanov.

El sustine ca, teoretic, rusii pot apasa butonul rosu. Cu toate acestea, in realitate, asta ar fi o sinucidere pentru conducerea Federatiei Ruse.

„Acest lucru nu va face decat sa accelereze prabusirea Federatiei Ruse. Ei stiu si inteleg foarte bine acest lucru. Nu toata lumea acolo este atat de nebuna pe cat credem”, a spus generalul-maior.

De asemenea, Budanov a avertizat ca rusii vor efectua in curand exercitii nucleare ca raspuns la implicarea NATO. Sunt asteptate lansari, inclusiv de port-rachete nucleare.

Acesta a numit si momentul victoriei Ucrainei: „Intoarcerea la granitele anului 1991 este doar inceputul”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos