Acasă Dosar Șeful Statului-Major al SUA despre viitoarea baza militara permanenta in Romania: ”Aliatii sunt dispusi...

Șeful Statului-Major al SUA despre viitoarea baza militara permanenta in Romania: ”Aliatii sunt dispusi sa plateasca”

2102

Generalul Mark Milley, 63 de ani, şeful Statului-Major Interarme, a declarat marți, 5 aprilie, în fața parlamentarilor americani. că SUA ar trebui să caute să trimită mai multe trupe în Europa de Est pentru a descuraja agresiunea rusă, a notat CNN.

În prima sa mărturie în fața Congresului de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Milley a spus că trupele americane ar trebui să circule prin bazele create de partenerii NATO, mai degrabă decât să rămână staționate acolo cu o capacitate permanentă.

„Sfatul meu ar fi să creați baze permanente, dar să nu staționați permanent, astfel încât să obțineți efectul de permanență prin forțele de rotație care circulă prin baze permanente”, a spus el. Cred că mulți dintre aliații noștri europeni, în special țările baltice, Polonia și România, sunt foarte dispuși să stabilească pentru baze permanente. Ei le vor construi și vor plăti întreținerea lor. Generalul Mark Milley: El a numit războiul din Ucraina „cea mai mare amenințare la adresa păcii și securității Europei și, probabil, a lumii în cei 42 de ani de serviciu în uniformă”. „Insulele Pacificului și plajele Normandiei au fost mărturie despre tragedia incredibilă care se întâmplă asupra umanității atunci când națiunile caută puterea prin agresiune militară peste granițele suverane”, a spus Milley.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos