Nu exista persoana care sa nu isi fi facut un selfie cel putin o data sau, in cel mai rau caz, sa nu fi auzit de acest trend, mai ales ca nu trebuie sa fii un mare fotograf sau sa detii un aparat performant pentru a-ti face un selfie. Insa v-ati intrebat vreodata care sunt principalele motive pentru care facem selfie? Daca nu, va spunem noi. In prezent sunt vreo sase la numar dar cu trecerea timpului probabil numarul va creste semnificativ. 

 

Andrei Onofrei

In primul rand facem selfie pentru a arata tuturor prietenilor de pe retelele de socializare cat de frumosi suntem. Asta in cazul fericit. De ce? Pentru ca deseori atunci cand “studiem” activitatea prietenilor, pe langa pozele persoanelor frumoase , ne lovim si de poze mai putin placute din punct de vedere vizual.

selfie 4

Un al doilea motiv este imortalizarea momentelor speciale din viata noastra. Nu intotdeauna ai timp sa faci o poza pentru ca pana gasesti pe cineva care sa iti faca poza acel moment s-ar putea sa dispara sau nu mai poti suprinde reactiile persoanelor din jur. Asa ca nu ramane altceva de facut decat sa pornesti camera pe care o ai la indemana si GATA POZA!

1377

 

 

Daca stim bine sa numaram, un al treilea motiv, caci la numarul acesta am ajuns, este pentru a ne lauda ca avem smartphone. Va intrebati de ce am spus asta, nu ? Cu siguranta ati vazut foarte multe selfie-uri in care personajul principal are ochelari sau sta in fata unei oglinzi, iar reflexia telefonului trebuie sa fie perfecta. Mai perfecta ca personajul. Corect?

selfie 2

Un alt motiv este pentru a arata apropiatilor pe unde am fost, pe langa ce cladiri, masini am mai trecut sau ce oameni ciudati sau importanti am intalnit ori ultimele achizitii in materie de vestimentatie. Pentru ca tot a venit vorba de oameni importanti, ati vazut ca, odata cu aparitia selfie-ului, atunci cand facem o poza cu o persoana publica de la noi din tara sau din strainatate, daca nu este selfie nu are valoare. De ce anume? Selfie-ul da greutate pozei. Devine mult mai credibila.

872

 

Urmatorul motiv este din plictiseala sau din cauza „tristetii”. Atunci cand nu avem activitate facem un selfie pe care il postam pe o retea de socializare si ii adaugam o stare: “se simte plictisit/a”, “se simte trist/a” sau “se simte singur/a”. Totul in speranta ca se va gasi cineva care sa ne bage in seama, iar daca e de sex opus si singur/a atunci e perfect, pentru ca il/o putem vraji. Desigur, exista si exceptii atunci cand punem un selfie cu stare de tipul “se simte fericit/a”, “se simte amuzat/a” etc., insa ele nu au prea mare succes in ceea ce priveste numarul de like-uri si comentarii.

plictisit

Ultimul motiv, dar nu cel din urma, este pentru a posta cel mai bun selfie pe un site dedicat acestui trend care va premia cele mai bune trei selfie-uri din cele 300 cele mai votate ce vor fi expuse in cadrul unei expozitii. De la lansare, pe site-ul Bestselfie si-au urcat selfie-urile aproximativ 3.000 de persoane, toti batandu-se pe voturi.

Seflie-ul a devenit cel mai mare fenomen din lume care implica tehnologie si interactiune umana.