Acasă Justitie Adriana Ticau, la DNA! Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este...

Adriana Ticau, la DNA! Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este si ea audiata in dosarul Microsoft!

80

Unul dintre cei noua fosti ministri vizati in dosarul licentelor Microsoft, Adriana Ticau, este audiata miercuri la Directia Nationala Anticoruptie. Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a ajuns la sediul DNA insotita de doi avocati. 

Adriana Ticau

Directia Nationala Anticoruptie a cerut presedintelui aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul Adrianei Ticau, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie-decembrie 2004, pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani in dosarul Microsoft. Ea este suspectata ca ar fi aprobat bugetul pentru derularea Programului „Sistem Educational Informatizat” si respectiv pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft.

De asemenea, Ticau ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care s-ar fi urmarit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale ar fi avut avand drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata, respectiv licente cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata, potrivit DNA.

Cererea DNA a fost avizata, in 3 octombrie, de presedintele Traian Basescu, atat pentru Adriana Ticau, cat si pentru fostii ministri Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos