Acasă Comentariul zilei Semnal clar al premierului Citu: „Persoanele care s-au vaccinat ar trebui sa...

Semnal clar al premierului Citu: „Persoanele care s-au vaccinat ar trebui sa beneficieze de o viata normala”

50

Premierul Florin Citu a anuntat, luni, dupa sedinta conducerii PNL, ca „persoanele care s-au vaccinat ar trebui sa beneficieze de o viata normala”. AUR a depus in Parlament un proiect de lege prin care vrea sa interzica acordarea de beneficii celor care s-au vaccinat, sustinand ca este discriminare.

Premierul Florin Citu a subliniat ca „nu exista nicio coincidenta ca avem o rata a infecarilor in scadere, semnificativ, in acelasi timp in care vedem si o crestere a ratei de vaccinare. Ele merg mana in mana. Este nu doar o corelatie, este si o relatie de cauzalitate de la vaccinare catre rata de infectare in scadere”.

El s-a declarat convins, luni, ca tinta de 5 milioane de persoane vaccinate pana la 1 iunie va fi atinsa si a punctat ca saptamana viitoare este posibil ca membrii Guvernului sa iasa in strada si sa se implice direct in campania de vaccinare.

„Continuam in acelasi ritm. Avem resursele din partea Guvernului, le punem la dispozitie si cu mai multe campanii de vaccinare in perioada urmatoare pentru a ne atinge tinta pe care am pus-o la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. In continuare eu cred in aceasta tinta”, a declarat Citu, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a anuntat o „sedinta de Guvern in strada” saptamana viitoare.

„Cred ca saptamana viitoare vom avea tot Guvernul in strada in tara – ministri si secretari de stat – la centrele de vaccinare. Trebuie sa se implice tot Guvernul direct in aceasta campanie si cred ca saptamana viitoare facem o actiune, un fel de sedinta de Guvern in strada, in care toti vom fi si vom vorbi cu cetatenii, le vom raspunde intrebarilor dupa ce ies de la vaccinare”, a afirmat premierul.

Intrebat ce se intampla daca pana la 1 iunie nu vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, Citu a spus ca tinta va fi atinsa.

„De foarte multe ori cand avem un obiectiv ambitios foarte multe persoane imi spun ca nu se poate. Eu am spus ca o sa avem cea mai mare crestere economica din UE si avem, am spus ca revenim la normalitate si vom avem doze si avem. Suntem singura tara din UE unde oamenii se pot vaccina fara programare. Eu zic ca se poate si trebuie sa ne implicam cu totii. Aceasta campanie de vaccinare este campania noastra, a tuturor, nu este doar a mea”, a afirmat premierul.

El a mai spus ca, daca este nevoie si specialistii vor recomanda a treia doza de vaccin, exista dozele necesare.

„Avem dozele contractate, am luat in calcul vaccinarea si pentru anul viitor. Deci dozele sunt contractate, daca se va schimba strategia de vaccinare sunt incluse in aceste doze”, a mentionat premierul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos