Acasă Turism Sibiul este în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice din...

Sibiul este în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice din Europa! A devansat orase mult mai celebre

Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume în competiţia care s-a încheiat miercuri seara, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de municipalitate.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut.

Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător şi apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun.

Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde. Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, suntem pregătiţi să primim din nou turişti”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, potrivit comunicatului.

În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations, a transmis că Sibiul este o „destinaţie de neratat”.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa. Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural.

Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a spus Maximilien Lejeune, conform sursei citate.

Prin urmare, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de alte destinaţii turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicaţii de profil turistic precum Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail şi altele.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVaccinul AstraZeneca este eficient si la persoanele de peste 65 de ani, dar și împotriva noilor variante ale coronavirusului
Articolul următorLudovic Orban: „Sa nu uitam niciodata ca PSD a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale”