Acasă ACTUALITATE Siguranță și încredere? Șef de Poliție, mână în mână cu interlopii: Șpăgi...

Siguranță și încredere? Șef de Poliție, mână în mână cu interlopii: Șpăgi de peste 800.000 de euro!

2115

Comisarul șef Sorin Munteanu a luat șpăși de zeci de mii de euro de la liderul unui clan din Lugoj care se ocupa cu traficul de mașini. Din schemă făcea parte și șeful poliției economice din județul Timiș. Infractorii, polițiști și interlopi au avut și sprijinul unui avocat, scrie newsweek.ro.

Grupul infracțional interlopi- polițiști a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, provenit din aducerea unor mașini din străinătate  și revânzarea acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Începând din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Marin Bîlc  din cadrul Baroului Timiș, dar și funcționari publici din cadrul I.P.J. Timiș, ofițeri cu funcții de conducere în cadrul instituției, care au fost atrași cu bani de șefii clanului lui Viscol. Cei care-i protejau pe infractori erau chiar Sorin Petru Muntean, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și Dumitru Pavel , șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș.

Pentru aceste „servicii”, în perioada 2013 – 2016, Iulian Boț, zis Viscol, a remis pentru inculpații Muntean Petru Sorin și Pavel Dumitru, câte 7.000 euro, iar pentru alte două persoane (un ofițer de poliție și un contabil – martori în cauză) sumele de 3.500 euro respectiv 2.000 euro, în scopul ca aceștia să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiunile de serviciu, în legătură cu instrumentarea unui dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în așa fel încât administrarea probelor să conducă la o soluție în favoarea sa.

De menționat este faptul că cei 2.000 euro dați inițial pentru contabil au fost opriți de inculpatul Bîlc Marin, primului fiindu-i remiși doar 1.000 lei. În același context, inculpatul Bîlc Marin a pretins și primit de la inculpatul Boț Iulian suma de 8.000 euro din care suma de 1.000 euro reprezenta plata onorariului unui traducător, care a fost păstrată pentru sine.

Petru Sorin Munteanu, șeful IPJ Timiș, avea o relație mai veche cu Viscol. Un dosar penal care trebuia instrumentat de Poliție a fost plasat de Muntean la omul său de încredere, cu ordine precise.  ”Muntean Petru Sorin, cunoscându-l pe făptuitorul Boţ Iulian, l-a chemat la el pe Pavel Dumitru, ofiţer de poliţie judiciară la acea dată în cadrul SIF, şi i-a repartizat în mod direct dosarul respectiv, cerându-i să-l ajute pe făptuitorul Boţ Iulian, pe care l-a prezentat drept omul lui și i-a spus lui Dumitru: „Știi ce ai de făcut”.

Citeste mai multe pe newsweek.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos