Acasă ACTUALITATE FMI spune că economia mondială își revine mult mai repede decât sperau...

FMI spune că economia mondială își revine mult mai repede decât sperau experții

72

Numărul doi din Fondul Monetar Internațional a indicat sâmbătă că există semne emergente ale unei redresări economice globale mai puternice, dar a avertizat că rămân riscuri semnificative, inclusiv mutațiile suferite de coronavirus, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Geoffrey Okamoto, First Deputy Managing Director FMI, a declarat că la începutul lunii aprilie instituția își va actualiza previziunile din ianuarie pentru o creștere globală de 5,5%, pentru a reflecta cheltuielile suplimentare de stimulare fiscală din Statele Unite, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Într-un discurs adresat Forumului pentru Dezvoltare din China, Okamoto și-a exprimat îngrijorarea cu privire la divergențele crescânde dintre economiile avansate și piețele emergente, aproximativ 90 de milioane de oameni trecând sub pragul sărăciei extreme de când a început pandemia.

Okamoto a declarat că China a revenit deja la nivelurile de creștere pre-pandemice înaintea tuturor economiilor mari, dar că există semne îngrijorătoare ale unei diferențe în creștere între economiile avansate și piețele emergente.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNutritionistul Mihaela Bilic ne spune ce să mâncăm în Postul Paștelui: Înainte de nutriționiști a fost religia. 40 de zile putem trăi doar cu apă
Articolul următorImagini socante – Groparii nu mai fac fata numarului mare de morti de Covid!